Historie

De Stelling van Amsterdam Rally - SVAR is een initiatief van een aantal enthousiaste rallyrijders, die inmiddels een aantal jaren ervaring op hebben gedaan in het rijden en navigeren van classic rally's als de Tulpenrallye, ABC-rally, SLS Classic-rally, ROZ en vele andere rally-evenementen. 
Sinds eind 2012 ook ervaring met het organiseren en uitzetten van de SVAR, die dit jaar voor de 4e keer wordt gereden en inmiddels is uitgegroeid tot een rally waar naar wordt uitgekeken vanwege sfeer, organisatie en uitdagende trajecten.

Daarom reden en rijden veel ervaren en minder ervaren rally-equipes mee met de de SVAR, die net net als enkele andere rally's ook de mogelijkheid biedt om kennis te maken met de classic rallysport in een aparte comfortklasse voor deelnemers met modernere auto's.

     

In 2013 werd de 1e SVAR gereden met ruim 80 deelnemers in 2 klassen: Routiniers- en Rookieklasse. Vanaf 2014 wordt er in 3 klassen gereden; Sport, Tour en Comfortklasse. In 2016 was de SVAR volgeboekt en waren we genoodzaakt om eem reservelijst aan te maken en afgaande op de reacties van de deelnemers was ook die edite een groot succes. In 2017 wordt ook in een Expertklasse gestreden om de winst van de Stelling van Amsterdam Rally.

Dat is de reden om de 5e Lustrum-editie met nog meer enthousiasme te verbeteren en zo de uitdaging en het plezier voor de deelnemers verder te vergroten.
Op zaterdag 27 mei 2017, 2 weken na de finish van de Tulpenrallye, wordt de 5e SVAR verreden.

Vanaf 2015 is de Stelling van Amsterdam Rally aangesloten bij de NHRF en telt de SVAR mee voor NK van de DHRC en de Dutch Healey Competition.